20 Ιουλ 2012

Έρευνα ΣΔΟΕ στο ΑΠΘ για δώρα σε επωνύμους

Εισαγγελική έρευνα διετάχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή δημοσιεύματα που έφεραν μέλη της Πρυτανείας να κάνουν ακριβά δώρα σε επωνύμους και να αγοράζουν αντικείμενα για το σπίτι τους, χρεώνοντάς τα στο Πανεπιστήμιο.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία ή της υπεξαίρεσης.

Στο επίκεντρο της νέας έρευνας βρίσκεται ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Γιάννης Παντής, ο οποίος φέρεται να δώρισε στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, με χρήματα του πανεπιστημίου, ενόψει της παρουσίασης στην τηλεόραση του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου που κατασκεύασαν φοιτητές του Ιδρύματος.

Ο Γιάννης Παντής, από την πλευρά του, με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, αρνήθηκε τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του.

Η υπόθεση ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ, που θα διενεργήσει την έρευνα. Αυτή είναι η δεύτερη εισαγγελική έρευνα που διενεργείται για το ΑΠΘ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Με αφορμή άλλα δημοσιεύματα, η εισαγγελία Θεσσαλονίκης είχε αναθέσει στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων να διερευνήσει αν ο πρύτανης και δύο αντιπρυτάνεις ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη, για να παρευρεθούν σε γάμο, με έξοδα του πανεπιστημίου. 

Σε ανακοίνωσή τους την περασμένη Τρίτη, οι πρυτανικές αρχές έκαναν λόγο για συντονισμένη επίθεση διασυρμού του ΑΠΘ και της διοίκησής του.

           news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου